کاربرد استاکر برقی و اهمیت آن
کاربرد استاکر برقی و اهمیت آن
از جمله تجهیزات انبارداری و جابجایی مواد که می توان به آن اشاره نمود، استاکرهای برقی هستند. با کمک استاکر برقی می توان علاوه بر جابجایی و انتقال کالا مکانی به مکان دیگر می توان عملیات تخلیه بار و یا بارگیری را نیز انجام داد. در حالت کلی استاکر های برقی به دو دسته عمده تقسیم بندی می شوند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
- استاکر برقی با موتور AC: این نوع استاکر که از مدل های تولید شده در ایران می باشد با برق مستقیم تک فاز یا سه فاز شهری کار میکند. از جمله مزایای بارز این نوع استاکر می توان به قیمت تمام شده مقرونبهصرفه تری نسبت به مدل DC اشاره نمود. اما از معایب آن می توان به عدم بکارگیری از استاکر در زمان قطع برق، خطرات ایمنی ناشی از استفاده از کابل برای انتقال نیروی محرکه الکتریکی استاکر اشاره نمود.
- استاکر برقی با موتور DC: در این مدل از استاکر های برقی از نیروی محرکه الکتریکی که توسط یک باطری لیفتراکی و یا یو پی اسی قابل شارژ تغذیه می گردد استفاده می شود، بنابراین مشکلات مربوط به کابل برق مدل قبلی را ندارد. ولی از معایب آن می توان به قیمت نسبتا بالای آن اشاره نمود.
از لحاظ ساختاری هم می توان استاکر را در دو دسته عمده دسته بندی نمود:
- استاکرهای بدون سکو : در این نوع استاکر ها اپراتور بایستی بصورت پیاده و در کنار دستگاه عملیات جابجایی را هدایت می نماید.
- استاکرهای سکودار : این نوع دستگاه جایی برای نشستن یا ایستادن اپراتور دستگاه را دارد.
اجزای اصلی استاکر برقی
قطعات استاکر برقی اجزای مهمی هستند که در عملکرد و عملیات جابجایی بار در صنایع و انبارها نقش بسیار مهمی ایفا میکنند. انواع قطعات استاکر برقی میتوانند متفاوت باشند؛ اما تقریبا عملکرد مشابهی دارند.
برای خرید استاکر، باید نسبت به قطعات آن نیز آگاهی پیدا کرد، چرا که بسیاری از قطعات مصرفی این دستگاه مورد استفاده صاحبان کسب و کار قرار می گیرد و می بایست هر چند وقت یکبار نسبت به تعویض و بروز رسانی آنها اقدام کنند. این قطعات شامل موارد زیر است:
موتور : این قسمت که به عنوان قلب استاکر برقی عمل میکند. این موتور ها چه به صورت DC و یا AC نیروی محرکه الکتریکی را به توان مکانیکی برای حرکت استاکر تبدیل میکنند.
باتری : باتری استاکر برقی مسئول تأمین نیروی محرکه الکتریکی مورد نیاز برای موتور استاکر است. این باتری ها با استفاده از انرژی الکتریسیته، برق مورد نیاز را تأمین میکنند.
برد کنترلر استاکر : برد کنترلر، وظیفه کنترل عملکرد استاکر برقی است. با استفاده از کنترلر، میتوان سرعت حرکت، شتاب،عیب یابی و دیگر پارامترهای استاکر را تنظیم کرد.
چرخ استاکر : استاکر برقی دارای سه نوع چرخ: چرخ موتور حرکت، چرخ های تعادل استاکر و چرخ های زیر شاخک استاکر که در کل برای حرکت و جا به جایی بار استفاده میشود.
سیستم الکتریکی : این سیستم شامل سیم کشی ها، سنسورها، و عملکرها، دسته کنترل می باشد که به استاکر برقی کمک می کند تا به راحتی و با دقت بالا بارها را جا به جا کند.
بدنه استاکر: شامل کابین، پمپ هیدرولیک و موتور الکتریکی تشکیل شده است.
دکل و شاخک استاکر: این قسمت بسته به وزن بار و مکانی که باید در آن قرار گیرد میتواند در جهت عمود افزایش یا کاهش یابد.
مزایای استاکر برقی
استفاده از استاکرهای برقی باعث کاهش فشار کاری وارد شده بر نیروی کار، صرفه جویی در انرژی و زمان و همچنین سهولت انتقال کالا می باشد. همانند سایز تجهیزات صنعتی استاکرهای برقی نیز دارای مزایایی می باشند که به برخی از آنها در زیر اشاره شده است :
لیفتراکها بسیار بزرگ هستند و این باعث افزایش شعاع گردش لیفتراک می شود که موجب می شود لیفتراک در راهروهای باریک یا فضاهای محدود عملکرد مناسبی نداشته باشد از طرفی دستگاههای جایگزینی چون جک پالت و پالت تراک برقی نیز توانایی جابهجایی بار در ارتفاع را ندارد و این تجهیزات فقط برای جابجایی مواد طراحی شده اند، به همین منظور استاکرهای برقی انتخاب مناسبی برای محیطهای کوچک است. چراکه اغلب این دستگاهها توانایی بالابری بار را تا ارتفاع 3 الی 4.5 متر دارند.
- قیمت استاکر برقی به نسبت لیفتراکها ارزان و مقرونبهصرفه تر است.
- استاکرهای برقی سبکوزن هستند بنابراین این تجهیزات را می توان بهراحتی از مکانی به مکان دیگر منتقل میشوند و همچنین در انبارهایی که چند طبقه هستند فقط استاکرهای دستی استفاده می شود.
- از مزایای دیگر استاکر این است که قبل از استفاده به هیچ مهارت یا آموزش خاصی نیاز ندارند. هرکسی میتواند آنها را بهراحتی بدون هیچ مشکلی استفاده کند.
کاربرد استاکر برقی
استاکر برقی یک دستگاه ساده و کاربردی است که میتوان از آن برای مصارف مختلف استفاده کرد. اصناف و شرکت هایی که نسبت به آلایندگی های محیطی حساس می باشند معمولا از استاکرها جهت جابه جایی کالای خود استفاده می نمایند که از جمله آنها می توان به سردخانه ها ، شرکت های تولید دارو ، شرکت های تولیدی مواد غذایی اشاره کرد.
یکی دیگر از مکان هایی که از استاکر استفاده زیادی می شود شرکت های انبارداری هستند، چرا که با استفاده از استاکر می توانند کالاهای خود را در قفسه های انبار جابه جا نمایند. شرکت های لوازم آرایشی و بهداشتی نیز به دلیل کم بودن تناژ بارشان از استاکر ها استفاده می کنند و همچنین شرکت هایی که تولید کننده قطعات کوچک اما با تیراژ بالا هستند از قبیل تولید کنندگان قطعات خودرو ، ظروف یک بار مصرف و . . . نیز از استاکر استفاده می نمایند .
عملکرد استاکر برقی
در استاکرهای برقی با کمک اهرمی که جویستیک نامیده می شود، و در اختیار اپراتور است عملیات بالابری و باربری کنترل و هدایت می شود. توسط دکمه هایی که بر روی جویستیک قرار گرفته می توان با بردکنترلر، یونیت هیدرولیک و جک هیدرولیک که در استاکر تعبیه شده است، شاخک ها را رو به بالا و یا پایین حرکت داد.
حرکت استاکر های برقی نیز توسط دسته جویستیک کنترل می گردد، این دسته ها دارای 2 پتانسیومتر ولومی می باشد که با تحریک آنها میتوان موتور الکتریکی موجود در استاکر را تحریک و این دستگاه را به جلو یا عقب هدایت نمود و همچنین سرعت استاکر را کنترل نمود.
بایدها و نبایدها استفاده از استاکر برقی
هر دستگاهی همچون لیفتراک و استاکر برقی، ریچتراک، جرثقیل و... یکسری قوانین برای استفاده صحیح دستگاه دارند تا هم عملکرد دستگاه دچار اختلال نشود و هم ایمنی کار را فراهم سازد. ازجمله قوانین و نکات استفاده از استاکر برقی عبارتاند از:
- با اینکه استاکرهای برقی نیاز به اخذ گواهینامه ندارن با این حال یک اپراتور استاکر برقی باید آموزشهای لازم در مورد نحوه کار کردن با دستگاه را دیده باشد.
- هنگام کار با استاکرهای برقی باید با توجه به ظرفیت آن بارگیری انجام گیرد، در غیر این صورت عمر مفید دستگاه با گذشت زمان کاهش یافته و یا خطراتی حین حمل بار رخ خواهد داد . اطلاعات مربوط به میزان ظرفیت و سایر ویژگیهای فنی دستگاه در بدنه آن و یا در کاتالوگ استاکر گنجاندهشده است که دیاگرام بار استاکر نامیده می شود، و باید در نظر گرفته شود.
- توصیه می شود برای اینکه سیستم هیدرولیک استاکر تحت فشار نباشد، بعد از استفاده از ازین دستگاه اپراتور باید شاخکهای آن را در پایینترین حالت ممکن خود قرار دهد و سپس دستگاه را خاموش نماید.
- شارژ بیش از اندازه و استفاده از شارژر ناقص باعث ایجاد اختلال در عملکرد باطری دستگاه و کاهش عمر آن به مرور زمان میشود.
- معمولا خطاهای دستگاه در سیستم نمایشگر آن نمایش داده می شود، بنابراین اپراتور باید در هنگام کار با دستگاه به پیامهایی که به جهت هشدار علائم دستگاه است توجه کند.
- اگر برای مدت طولانی از دستگاه استفاده نشود توصیه می شود هر 15 روز یکبار باطری استاکر شارژ و دشارژ شود.
- در هنگام پارک استاکر برقی توجه داشته باشید آن را در مسیرهایی که شیبدار یا پیچدار هستند پارک نکنید چراکه باعث سقوط دستگاه و آسیب به آن میشود.
فروش انواع استاکر برقی
شرکت آذران پیشرو صنعت را می توان یکی از بزرگترین تامین کنندگان تجهیزات انبارداری از جمله استاکر برقی در ایران دانست. از افتخارات این شرکت تامین و فروش انواع استاکر برقی از بهترین تولید کنندگان داخلی و خارجی می باشد. استاکرهای های ارائه شده توسط این شرکت در تناژهای 1 الی 2 تن و دارای بالاترین کیفیت همراه گارانتی معتبر فروش می باشند. همچنین واحد تولید این شرکت قادر به ساخت، مدل های خاص مورد نظر مشتریان با شرایط ویژه می باشد.
با توجه به تحریم ها و نیاز کشور در بخش تولید انواع بالابرهای صنعتی و با بهره گیری از آخرین تکنولوژی و استانداردهای روز دنیا و نظر به اهمیت صنعت جابه جایی مواد در اجرا و پیشبرد اهداف والای پروژه های ملی و صنعتی کشور آذران پیشرو صنعت تبریز با هدف ایجاد یک مجموعه متخصص در زمینه فروش تجهیزات جابجایی اقدام به طراحی، تولید و فروش این تجهیزات نموده است. در این راستا انواع استاکر برقی با توجه به نیاز مشتریان خود تولید و جهت بهره برداری تحویل می دهد.
جهت رفاه حال مشتریان و صرفه جویی در وقت و هزینه انها واحد فروش این شرکت اقدام به فروش اینترنتی و ارسال این تجهیزات به اقصی نقاط کشور نموده است. روند سفارش گذاری، ترخیص از انبار مرکزی شرکت و ارسال کالا در اسرع وقت به ادرس اعلامی؛ به گونه است که توانسته نظر مشتریان را جلب نماید.
- ۰۲/۱۱/۰۳