گیربکس هلیکال یا شافت مستقیم
گیربکس های صنعتی تجهیزاتی هستند که برای انتقال توان مکانیکی از یک منبع تولید توان به یک مصرف کننده و هچنین برآورده کردن گشتاور و سرعت دورانی مورد نیاز در سمت مصرف کننده به کار می رود. گیربکس صنعتی درواقع یک واسطه بین منبع توان و مصرف کننده توان می باشد که انعطاف پذیری لازم را بین منبع توان و مصرف کننده توان بر قرار می کند.
در گیربکس های صنعتی نوع سوخت منبع تولید توان اهمیت انچنانی ندارد ، بلکه این مسئله مهم است که در سمت شفت ورودی به گیربکس، توان تولید شده را به صورت گشتاور به این ووسیله منتقل نماید. از دستگاه هایی که توان مورد نیاز گیربکس های صنعتی را تامین می کنند می توان به الکتروموتورها – موتورهای بنزینی و گاز سوز – موتورهای دیزل – توربین های بخار – توربین های گازی، آبی و یا توربین های بادی – موتورهای جت و … میباشند. مصرف کننده هم می تواند هرنوع وسیله ای باشد فقط کافی است که این مصرف کننده بتواند توان خروجی از گیربکس صنعتی را بصورت گشتاور دریافت کند. یکی از پرکاربرد ترین کاهنده های سرعت و افزایش قدرت گیربکس شافت مستقیم یا گیربکس هلیکال می باشد که در ادامه به معرفی آن می پردازیم.
گیربکس هلیکال چیست؟
گیربکس هلیکال (Helical Gearbox) یا گیربکس شافت مستقیم دستگاهی است که از تعدادی زوج دنده تشکیل شده است و این چرخدنده ها بصورت چرخدنده های مارپیچی (هلیکال) بوده و یاتاقان های غلتشی در دو سمت چرخ دنده ها قرار گرفته اند، علت نامگذاری این گیربکس بدلیل همین چرخدنده های مورب و هلیکالی آن است.
زاویه دنده ها با محور به صورت مورب بوده به طوری که در هر لحظه بیش از یک چرخدنده با هم درگیر میشود. در چرخدنده هلیکالی میزان سطح تماس بین چرخدنده ها بیشتر بوده و این موضوع سبب تحمل فشار بیشتر و ایجاد صدای کمتر می شود، همچنین این روند سبب میشود که فشار بین همه چرخدنده ها تقسیم شود و دستگاه دچار فشار زیاد نشود و در نهایت استهلاک دستگاه کمتر میشود. از طرف دیگر جنس چرخدنده های هلیکال از فولاد آلیاژی است که این موضوع خود بر توانایی تحمل فشار می افزاید.
راندکان گیربکس های شافت مستقیم بخاطر بکارگیری چرخدنده های هلیکال بالا بوده و معمولا بالای 90 درصد می باشد. با توجه به مزایای اشاره شده گیربکس های شافت مستقیم به طور گسترده در صنعت مورد استفاده قرار می گیرند.
مزایای گیربکس هلیکال
یکی از مزایای گیربکس هلیکال که می توان به ان اشاره نمود پایین بودن چرخش محور خروجی نسبت به محور ورودی این گیربکس است. بنابراین گشتاور خروجی در گیربکس های شفت مستقیم چند برابر ورودی باشد. گیربکس های هلیکال در دو نوع فلنج دار و بدون فلنج طراحی و به بازار عرضه می گردند. در مدل های فلنج دار گیربکس با منبع تولید توان (بعنوان مثال الکتروموتور) به صورت مستقیم کوپل میشوند، ولی در مدل های بدون فلنج گیربکس نیاز به تسمه پولی و چرخ زنجیر به منبع تولید خواهد داشت.
از مزایای دیگر گیربکس هلیکال استحکام بالای این نوع گیربکس صنعتی است. سطح مقاومت این سیستم به قدری بالا است که در بسیاری از صنایع از آن به وفور استفاده میشود. گشتاور بالا از دیگر مزایای گیربکس های شافت مستقیم محسوب میشود. سطح مقاومت و گشتاور بالا به طور کلی از مواردی است که در نهایت میتواند به نتیجه بهتر و راندمان بالا کمک کند. این گیربکس ها دارای عملکرد و طول عمر بالایی هستند، برای همین منظور گیربکس هلیکال در صنایع سنگین نیز مورد استفاده قرار میگیرند.
از مزایای گیربکس شافت مستقیم تولید صدای پایین می باشد. این گیربکس ها بازده بالایی دارند و در سرعت های بالا بدون نقص کار میکنند. میزان لرزش و تنش در این گیربکس ها کم است و تعمیر و نگهداری بدون دردسری دارند. از سوی دیگر سیستم روغن کاری این گیربکس ها بسیار ساده بوده و سطح استهلاک کمی دارند.
از دیگر مزایای گیربکس هلیکال می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- توانایی کار در سرعت های بالا بدون لرزش
- توانایی انتقال گشتاور و توان بالا
- توانایی کار در نسبت های تبدیل بالا
- تعمیر و نگهداری راحت و آسان
- فضای کافی جهت روغن کاری مناسب چرخدنده ها و عمر بالا
انواع گیربکس شافت مستقیم یا هلیکال
داشتن اطلاعات کامل در مورد انواع گیربکس هلیکال سبب میشود تا طرز کار این دستگاه برای شما مشخص تر باشد. به طور کلی انواع گیربکس هلیکال به 4 دسته اصلی تقسیم میشوند.
- گیربکس هلیکال یک طبقه یا چند طبقه (تک استیج یا چند استیج)
- گیربکس هلیکال پایه دار یا گیربکس فلنج دار
- گیربکس هلیکال پایه و فلنج
- گیربکس هلیکال به همراه گلدانی خروجی
- گیربکس های هلیکال هالو شافت
- گیربکس شافت مستقیم دوسر شافت
- گیربکس هلیکال مرکب
کاربردهای گیربکس هلیکال
گیربکس هلیکال به علت ویژگی های خاص خود کاربرد فراوانی در صنایع دارا می باشد. از جمله این کاربرد ها می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- صنایع آب و فاضلاب
- صنایع ماشین سازی
- صنایع مس و فولاد
- صنایع داروسازی
- صنایع شیشه و سرامیک
- صنایع غذایی
- صنایع بسته بندی
- صنایع نفت و گاز و پتروشیمی
- صنایع دریایی
- بالابرها ، رولینگ ،
- صنایع کشاورزی
- وینچ ها و کوره ها
- مخلوط کن های صنعتی ،
- تابلوهای تبلیغاتی ،
- نوار نقاله ها ، جرثقیل های سقفی ، بچینگ ، کانوایر و …..
فروش گیربکس شفت مستقیم (هلیکال)
شرکت آذران پیشرو صنعت با در اختیار داشتن پرسنل متخصص و مجرب در زمینه خدمات مهندسی و تامین کالای مورد نیاز صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و کاخانجات تولیدی در راستای قطعات و تجهیزات مربوط به تجهیزات صنعتی و اتوماسیون صنعتی فعالیت خود را از سال 1390 با قرار گرفتن در لیست تامین کنندگان واحدهای صنعتی به صورت رسمی آغاز نموده است. این مجموعه مفتخر است که توانسته با همکاری مستقیم شرکتهای تولیدی داخلی و خارجی و حذف واسطه تجهیزات و قطعات مربوط به این صنف را تامین نماید. در این راستا فروش انواع گیربکس های صنعتی از جمله انواع گیربکس حلزونی را در برنامه کاری خود قرار داده است که از آن جمله می توان به فروش انواع گیربکس صنعتی با برند شرکت گیربکس شاکرین و گیربکس های تولیدی شرکت سهند اشاره نمود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت قیمت بروز انواع گیربکس های صنعتی میتوانید با کارشناسان این شرکت در ارتباط باشید.
- ۰۲/۰۴/۱۳